Loading...

Co budete potřebovat:

- Kosteleckou debrecínskou pečeni
- pečivo (dle chuti)
- sýr Gervais
- lilek
- cuketu
- papriku
- cibuli
- sůl
- pepř
- rozmarýn

Postup:

Lilek, cuketu, papriku nakrájíme na tenčí plátky a cibuli na měsíčky. Vše orestujeme na pánvi, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn. Libovolný druh pečiva jemně potřeme sýrem Gervais, přidáme orestovanou zeleninu a dozdobíme plátky Kostelecké debrecínské pečeně.

Tip: Zeleninu můžete ogrilovat. Získá tak lehce „zauzenou“ chuť, která jde s Kosteleckou debrecínskou pečení skvěle dohromady.

Co budete potřebovat:

- Kostelecký gothajský salám
- bagetku
- kyselé houbičky
- červenou cibulku

Postup:

Bagetku podélně rozřízneme a opečeme na pánvi. Na opečenou bagetku dáme směs kyselých houbiček nejlépe domácích, které předtím necháme ještě okapat. Dozdobíme plátky Kosteleckého gothajského salámu a najemno nakrájenou červenou cibulkou.

Tip: Můžete dozdobit čerstvými lístky tymiánu.

Co budete potřebovat:

- Kosteleckou šunku standardní
- cereální bagetku
- sýr Gervais
- salát polníček
- papriku
- cherry rajčátka
- olivový olej
- citron

Postup:

Rozpůlenou cereální bagetku potřeme sýrem Gervais, přidáme zeleninový salátek z polníčku, papriky a cherry rajčátek, který před tím dochutíme směsí z olivového oleje a šťávy z citronu. Přidáme plátky Kostelecké šunky standardní a podáváme.

Tip: Na závěr posypeme čerstvě namletým barevným pepřem.

Co budete potřebovat:

- Kostelecký šunkový salám
- pečivo (dle chuti)
- cibulku
- žampiony
- sůl
- pepř
- oregano
- česnek
- bílé víno
- cherry rajčátka
- jarní cibulku

Postup:

Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na pánvi. K ní přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osolíme, opepříme, dochutíme oreganem a celou směs znovu orestujeme dozlatova. Přidáme najemno nakrájený stroužek česneku, chvíli podusíme a poté přilijeme trochu bílého vína. Necháme odpařit tekutinu a na závěr přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a jarní cibulku. Vše necháme ještě chvíli na pánvi, aby se chutě lépe propojily. Orestovanou zeleninu dáme na libovolný druh pečiva, dozdobíme plátky Kosteleckého šunkového salám a můžeme servírovat.

Tip: Víno použijte podle své chuti.

Co budete potřebovat:

- Kosteleckou šunku nejvyšší jakosti
- brambory 1 kg
- vejce 1 ks
- hladkou mouku
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránku

Postup:

Brambory oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme 1 vejce (na 1 kg brambor), 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku a vše promícháme. Z této směsi vytvoříme malé bramboráčky, které osmažíme na oleji z obou stran do zlatova. Hotové bramboráčky položíme na ubrousek a necháme vsáknout přebytečnou mastnotu. Poté na ně dáme kysané zelí, Kosteleckou šunku nejvyšší jakosti a podáváme.

Tip: Pokud se vám bude zdát zelí moc kyselé, můžete ho propláchnout ve vodě.

Co budete potřebovat:

- Kosteleckou anglickou slaninu
- pečivo - chléb nebo bagetku
- žampiony
- medovou hořčici
- sůl
- pepř
- tymián
- kmín
- olej
- citron

Postup:

Žampiony nakrájíme na čtvrtky, orestujeme na oleji na pánvi, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a drceného kmínu. Pečivo také orestujeme a namažeme medovou hořčicí, přidáme žampiony a dozdobíme plátky Kostelecké anglické slaniny.

Tip: Do žampionů můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Ta nám vše osvěží a skvěle se hodí k medové hořčici.

Co budete potřebovat:

- Kosteleckou šunku výběrovou
- bagetku
- sýr Gorgonzola
- vlašské ořechy

Postup:

Na rozpůlenou bagetku poklademe kousky sýru Gorgonzola, nahrubo nasekané vlašské ořechy, přidáme plátky Kostelecké šunky výběrové a na závěr do zlatova usmaženou cibulku.

Tip: Ořechy můžeme na sucho orestovat na pánvi, zvýrazníme tak jejich chuť. Popřípadě je můžeme lehce zakápnout medem.

Co budete potřebovat:

- Kostelecký salám Rio Ebro
- světlou bagetu
- barevné papriky
- olivový olej
- sůl
- barevný pepř
- balsamikový ocet
- čerstvé bylinky – petrželku, bazalku, oregano
- hrubozrnnou hořčici

Postup:

Barevné papriky nakrájíme na větší kusy, lehce pokapeme olejem a grilujeme z obou stran. Grilované papriky dáme do misky, přidáme sůl, barevný drcený pepř, pár kapek balsamikového octa a olivového oleje. Vše promícháme a necháme chvíli odležet. Na závěr přidáme směs čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano). Rozpůlenou světlou bagetu potřeme hrubozrnnou hořčicí, přidáme směs z grilovaných paprik a plátky Kosteleckého salámu Rio Ebro.

Tip: Pokud papriku hůře trávíte, orestujte ji celou zprudka na grilu tak, aby slupka byla celá spálená. Oloupejte ji a dále pokračujte dle receptu. Paprika bez slupky je lépe stravitelná.